Gudinden Artemis

Artemis er en græsk gudinde også kaldt Diana eller jagtens gudinde. Hun er tvillingesøster til Apollon og datter af Zeus og Leto. Artemis er høj og smuk og kendt for at ramme præcist med sin bue og nedlægge sit bytte. Hun er hurtig og adræt og færdes i naturen, i skoven, ved vandet og i bjergene med sine naturnymfer. Artemis kan finde ubesværet rundt i den vilde natur om dagen og om natten, hvor hun finde vej i månelyset.

Artemis´s psykologiske betydning

Hvis vi prøver at forstå Artemis´s egenskaber symbolsk udfra psykologien, kan den vilde natur, repræsenterer det ubevidst og ubearbejdede psykiske materiale i mennesket. Et område, man kan komme mere i kontakt med i forbindelse med kriser og traumatiske oplevelser. Her er det muligt, for Artemis at finde vej og være guide i denne virkelighed, hun har også en god kontakt med nymferne som kan hjælpe med at give informationer om det ubevidste landskabs forskellige kvaliteter (Vandnymfe, trænymfe, bjergnymfe m.m.). I dette ubevidste landskab kan de vilde dyr, som psykologisk repræsenterer menneskets mere primitive dyriske kraft, som kan være svær at tæmme. For eksempel, at slå andre eller ikke at kunne styre sin vrede eller jalousi. Dyrene kan Artemis tæmme eller ramme med sin pil. Buen og pilen kan her, repræsenterer målrettetheden i forhold til at få fokus på, blive bevidst om, hvad det er for kræfter som er på færde i ens psyke og som man ikke selv er bevidst om.

Artemis og Apollon er tvilling søskende og tilsammen danner de en maskulin og feminin helhed, som to sider af sammen mønt. Apollon er solgud som repræsenterer lyset, den bevidste tanke og den rationelle logik. Artemis er månegudinde som symboliserer skyggerne, de irrationelle følelser og tanker. Apollon og Artemis danner tilsammen forsiden og bagsiden af et menneske som må arbejde sammen for at blive et helt menneske.

Artemis som fødselshjælper og beskytter af udviklingsprocesser

Artemis er også kendt for at være en god fødselshjælper, som kan lindre smerterne i denne proces. Hun er beskytter for børn og unge og hjælper med til, at deres vækst og udvikling forløber godt. I drømmetydning, som er et symbolsk sprog for det irrationelle i personen, repræsenterer drømme om fødsel og små børn ofte, udviklingsprocesser og nye udviklingsmuligheder i mennesket. I modsat tilfælde, kan der i kriser og ved psykiske problemer være tale om stagnerede udviklingsprocesser eller der ikke har været de rette psykologiske vækstbetingelser til stede, så menneskets udviklingsprocesser kan forløbe på naturlig vis. 

Her ville det være rart med en Artemis til at lindre smerten ved udviklingskriser og hjælpe med at skabe indre og ydre forhold i ens liv, så processen kan forløbe så harmonisk som muligt. Derud over, er det også vigtigt at kunne finde vej i sit indre landskab, selv om det er mørkt og det hele virker håbløst. Artemis præcise skud, er med til at fokuserer og bevidstgøre hvad det er for nogle psykologisk mekanismer som hindre ens vækst på et indre og ydre plan.

Artemis Psykologi

Med denne beskrivelse af Artemis og den symbolske psykologiske forståelse af hende, vil jeg illustrerer hvad vi er gode til at arbejde med i Artemis Psykologi, især når det drejer sig om terapi og udviklingsprocesser.
Men udviklingsprocesser er en del af vores liv i dag, hvor ingen får lov til at stå stille og den fælles kollektive udvikling er accelererende. I en sådan tid, kan det være vigtig at finde roen og harmonien i sig selv og sit liv, som balance til en åben og udviklende indstilling. Så væksten foregår stille og roligt, som træerne og blomsterne, der gror og vokser sig store, hvis ikke der er noget som hæmmer deres udvikling.
Denne harmonisk vækst balance er den røde tråd i alle vores tilbud til dig, set udfra det perspektiv, at det i længden er den mest stabile. Set i dette lys har Artemis Psykologi fokus på psykologiske processer, som får tingene til at lykkes 


Med Venlig Hilsen